Silivri ve Çorlu Arasında "Sanat Köprüsü" Kuruldu




Sergi hakkında bilgi veren Silivri Sanat Platformu Başkanı Abdullah Mutlu; etkinlikte 80’in üzerinde resim ile yontu taş, ahşap ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış 40’a yakın heykelin yer aldığını belirtti. Eserlerin büyük bir kısmının Kültür Bakanlığı sanatçıları ve uluslararası düzeyde çalışan profesyonellerin elinden çıktığını vurgulayan Mutlu, serginin sanatsal niteliğine dikkat çekti.
Serginin en anlamlı detaylarından biri de usta sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de yer verilmesi oldu. Çorlu’da eğitim gören 2. sınıf öğrencisi Öykü gibi gençlerin sanata teşvik edilmesi amacıyla sergiye dahil edildiği belirtildi. Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Emel Altıntaş ise, daha önce Silivri’de gerçekleştirilen iş birliklerini bu kez Çorlu’ya taşıyarak iki şehir arasında güçlü bir sanat bağı kurduklarını ifade etti.
Katılımdan ve oluşan sanat atmosferinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren platform başkanları, bu tür ortak projelerin devam edeceğini belirttiler. Sergi, 12 Nisan Pazar akşamına kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.