Meteoroloji’den Tekirdağ İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Tekirdağ’da kuvvetli sağanak bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 22 Eylül Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.
Marmara’da Tekirdağ, Edirne’nin güneyi, Çanakkale’nin kuzey ve doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova yağıştan etkilenecek bölgeler arasında yer alıyor.
Yağış miktarı 21-60 kilogram olabilir
Meteorolojik uyarıya göre yağışların bazı bölgelerde 12 saat içerisinde metrekareye 21 ila 60 kilogram seviyelerine ulaşması bekleniyor.
Kuvvetli yağış nedeniyle;
- Ani sel ve su baskını
- Yıldırım
- Yağış sırasında kuvvetli rüzgâr
- Ulaşımda aksamalar
gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Uyarı 22 Eylül sabahı başlayacak
Meteorolojik uyarının 22 Eylül 2026 saat 07.00’de başlaması bekleniyor. Yağışlı sistemin Trakya’nın batı kesimlerinde Salı akşamından sonra etkisini azaltması, Marmara’nın doğusunda ise Çarşamba günü devam etmesi öngörülüyor.
Meteoroloji'nin sarı uyarı sistemi, potansiyel olarak tehlikeli hava koşullarında dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
Çorlu için de dikkat
Tekirdağ genelindeki uyarı nedeniyle Çorlu ve çevresinde yaşayan vatandaşların özellikle sabah saatlerinden itibaren ani sağanak, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.
Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)
Katkıda Bulunan