Spor Edirne

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı

Depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Edirne'nin tarihi 25 Kasım Stadı'nın yıkımına başlandı, alan modern kent meydanı yapılacak.

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı DHA · Çorlu'da Yaşam 1 dk okuma
Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı

Edirne'de 1950 yılından itibaren futbolseverlere ev sahipliği yapan 25 Kasım Stadı, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2024 yılında kapatılmıştı. 75 yılı aşkın süredir kentin önemli spor mekanlarından biri olan stat, ekonomik ömrünü tamamlaması ve yıpranması nedeniyle kullanımdan kaldırıldı.

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı — Edirne

Edinilen bilgiye göre, Edirnespor'un maçlarını geçici olarak Edirne Stadı'nda sürdürdüğü dönemde 25 Kasım Stadı'nın yıkım işlemleri için çalışmalar başlatıldı. Stadyumda iş makineleriyle gerçekleştirilen yıkım faaliyetleri gün boyunca devam etti.

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı — Edirne

Stadyumun bulunduğu merkezdeki alanda, Edirne Valiliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle, şehrin nefes alabileceği çağdaş bir kent meydanı, etkinlik alanı ve yeşil alan oluşturulması hedefleniyor.

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı — Edirne

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Selimiye Camii'nin görkemi, Eski Cami'nin manevi havası, Üç Şerefeli Camii'nin zarafeti, Makedon Kulesi'nin tarihi ve Saraçlar Caddesi'nin canlılığını Tunca Nehri'nin huzuruyla buluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Aksal, stadın yer aldığı alan ile Tunca Nehri kıyısına kadar uzanan meydan projesi üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, dinlenme ve etkinlik mekanlarıyla hemşehrilerin bir araya gelebileceği, ziyaretçilerin Edirne'nin tarihini adım adım keşfedebileceği güzergah oluşturmak istediklerini dile getiren Milletvekili, "Ecdadımızın emaneti Edirne’mizin ruhunu koruyarak, tarihî mirasını günlük hayatla buluşturarak geleceğe taşıyoruz" dedi.

Edirne'de 75 yıllık 25 Kasım Stadı'nın yıkım süreci başladı — Edirne

Kaynak: DHA — Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Bu haberi paylaş
Kopyalandı