Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu

KLASİK GAP TURLARINDAN SIKILMADINIZ MI??
BAŞKA YERDE YOK !!!
SIRADIŞI ANADOLU TURU
ERETNA BEYLİĞİ’NE YOLCULUK
SİVAS – TUNCELİ – KEMALİYE – ERZİNCAN – ELAZIĞ – MALATYA – YOZGAT
13 – 18 NİSAN 2020
1.Gün 13 Nisan 2020 : Tekirdağ – Çerkezköy – Çorlu – Sivas
Turumuz 17:00 da Tekirdağ Valilik Önü 17:00 Çerkezköy Belediye 18:00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi Durak Önünden hareketle başlar. Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu
2.Gün 14 Nisan 2020: Sivas – Kongre Binası – Kale Meydanı – Kale Camii – Buruciye Medresesi – Çifte Minareli Medrese – Taşhan – Ulu Camii – Gökmedrese
Araç içi ikramlar eşliğinde yaklaşık 12-13 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Sivas’a varıyoruz. Rehberimizin bilgilendirme amaçlı anlatımları eşliğinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz Cumhuriyeti burada kurduk” dediği Cumhuriyet kenti Sivas gezimize vereceğimiz kısa bir kahvaltı molası sonrasında başlıyoruz. Sivas’taki ilk gezi noktamız Kale Meydan oluyor.
Kale Camii’ni görüp Kongre Binası ziyaretimizi gerçekleştirdikten sonra sırasıyla Buruciye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese gezilerimizi takiben unutamayacağınız bir lezzet bizleri bekliyor olacak. –Çerkez’in Kahvesi- isimli ülke çapında nam yapmış odun ateşinde telvesi üstünde muhteşem Türk kahvesinin tadına bakıyoruz.
Kahve molamızın ardından günümüzde Sivas Kültür Merkezi binasına dönüştürülen eski Madımak Otelini görüyoruz. Taşhan’da vereceğimiz serbest zaman sonrasında öğle yemeğimizde meşhur köftesinin tadına bakma fırsatı buluyoruz.
Öğle yemeğimizin ardından 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından Mimar Kaluytan’a yaptırtılan Gök Medrese olacak. Eğri minaresiyle görenleri hayrete düşüren ve hala bu minarenin kullanıldığı Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii ise diğer gezi noktamız. Gezilerimizin ardından otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Güzergâhımız üzerinden uygun bir tesiste alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Sivas, Şehir Merkezi’nde alakart ya da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
3.Gün 15 Nisan 2020 Erzincan – Bakırcılar Çarşısı – Gürlevik (Girlevik) Şelalesi – Pülümür – Munzur Çayı – Hızır Gölü (Gola Çetu) Parkı – Tunceli
Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, iklimi ve coğrafi yapısıyla doğanın eşsiz güzelliklerini barındıran Erzincan’da ilk olarak şehir merkezinde yapacağımız panoramik tur sonrasında Bakırcılar Çarşısında kısa bir serbest zaman veriyoruz ve sonrasında Gürlevik (Girlevik) Şelalesine gitmek üzere yola çıkıyoruz.
Kış aylarında donan şelale olarak sürekli yazılı ve özellikle görsel medyaya çıkan Şelale’de vereceğimiz serbest zaman sonrasında şelaleden aşağıya doğru dere kenarında sıralanmış restoranlardan birinde öğle yemeği molamızı veriyoruz. (Mevsim şartları doğrultusunda, tesislerin müsaitliği durumuna göre rehberimiz tarafından değerlendirilecektir.)
Öğle yemeğimizin ardından şehir merkezinde Tunceli’nin Pülümür ilçesine hareket ediyoruz. Günümüzde halen mevcut olan koçbaşlı mezar taşlarına bakıldığında, bölgede Akkoyunlu devletinin yöre yaşantısı üzerinde bıraktığı izleri görebileceğimiz Pülümür’de yapacağımız panoramik tur sonrasında Tunceli’ye hareket ediyoruz. Tunceli’de Munzur Çayı ile Pülümür Çayının birleştiği, halk arasında “Gola Çetu Parkı” olarak bilinen “Hızır’ın mekânı” inanışıyla yöre insanı tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü Parkında vereceğimiz mola sonrasında Cem Evi’ni ziyaret ediyoruz. Gezilerimizin ardından Tunceli’de bulunan otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Öğle Yemeği: Erzincan, Şelale Tesisleri ya da Şehir Merkezi’nde alakart ya da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
Konaklama: Tunceli Otelleri
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu
4.Gün 16 Nisan 2020: Pertek – Elazığ – Harput Kalesi – Meryem Ana Kilisesi – Arap Baba Türbesi – Kömürhan Köprüsü – Malatya – Aslantepe – Battal Gazi – Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı – Halfetih Minaresi – Kayısı Borsası
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından eski ismiyle Elaziz olarak anacağımız Gakko diyarı Elazığ’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Pertek’ten bineceğimiz feribotla yaklaşık iki saatlik yolculuk sonrası Elazığ’a varıyoruz.
Eski yerleşim yeri olan Harput ile gezimize başlıyoruz. Harput Kalesi, Ulu Camii, Harput Konakları, Arap Baba Türbesi gibi tarihi yapıları görüp, Balak Gazi Heykeli altında bulunan kafeteryadan Elazığ’ı kuş bakışı seyrettikten sonra halk türkülerine esin veren Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Kömürhan Köprüsünü geçerek Malatya’ya hareket ediyoruz. Kömürhan Köprüsü’nde alacağımız öğle yemeğimizin ardından Dünyanın en eksi sarayını barındıran Aslantepe’yi, Eski Malatya (Battalgazi), Ulucami, Kale, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Halfetih Minaresi, gezilerinin ardından Kayısı Borsasında vereceğimiz alışveriş molasını takiben otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Öğle Yemeği: Elazığ, Keban Çırçır Şelale Tesisleri’nde alakart ya da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Malatya Otelleri
5.Gün 17 Nisan 2020: Ocak Köyü – Ali Gürer Müzesi – Yazıcıoğlu Köprüsü – Apçaağa Köyü – Kemaliye – Doğa ve Tarih Müzesi – Karanlık Kanyon Tekne Turu – Lökhane
Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından 700 yıllık geçmişe sahip, modern ve örnek bir köy olan Ocak Köyü’ne hareket ediyoruz. Köy halkından Mustafa Gürer’in şahsi girişim ve katkılarıyla kurulmuş ve Turizm Kültür bakanlığına bağlı ülkemizdeki köyde bulunan tek müze olan Ali Gürer Müzesini geziyoruz.
Yöredeki etnografik nitelikli eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara tanıtım yapılmasının amaçlandığı müze gezimiz sonrasında, Vali Recep Yazıcıoğlu’nun örnek mücadelesi ile yapılan ve Ayşe Kulin’in Köprü kitabına ve filmlere konu olan Yazıcıoğlu köprüsünün hikâyesini yerinde rehberimizden dinledikten sonra, Ahmet Kutsi Tecer’in “Orda bir köy var uzakta” şiirinin ilham kaynağı ve doğduğu köy olan, Kültür Bakanlığı tarafından, tarihi dokusu bozulmadan günümüze kadar gelebildiği için ödüle layık görülen Apçağa Köyü içerisinde yapacağımız yürüyüş sonrasında ismi Eğin iken Mustafa Kemal Atatürk’e atfen Kemaliye olarak değiştirilen, Çevre ve Kültür Değerlendirme ve Tanıtma Vakfı Tarafından özgün mimarisi ve dokusuyla Unesco Dünya Kültür Miraslarına aday gösterilen Kemaliye’de ilk olarak TÜBİTAK tarafından desteklenen, Prof. Dr. Ali Demirsoy Tarihi Müzesi’nde bilimsel bir geziye çıkıyoruz.
Vereceğimiz öğle yemeği molamızın ardından dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, Karanlık Kanyon’da tekne gezisi yapıyoruz. Muhteşem bir eko sisteme sahip Karanlık Kanyon’da yapacağımız tekne gezisi sonrası, lök tatlısı tadımı için Lökhane’ye gidiyoruz.
Zincirli Kaya, Tarihi Taş Dibi Camii, Mani Yolu, Kadı Gölü, Seytali Parkını geziyoruz. Gezilerimizin ardından otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Öğle Yemeği: Kemaliye, Lökhane Restaurant’ta alakart ya da menü olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Sivas Otelleri
6.Gün 18 Nisan 2020: Sarıkaya Roma Hamamı – Yozgat Müzesi – Çorlu – Tekirdağ
Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun sonrasında Yozgat Sarıkaya ‘ da bulunan tarihi Roma Hamamına ulaşıyoruz. Roma dönemine ait “Basilica Therma (Aqua Sarvenae)” isimli antik kentin bulunduğu alandaki Roma Hamamı, modern kaplıca tesislerinin bulunduğu alandadır.
Hamamın büyük kısmı yıkılmış, yalnızca tonozlu arka mekâna geçişi sağlayan batı cephe duvarı ayakta kalabilmiştir. Bu kısımda 10 gözlü ve 2 katlı mermer, kemerli bir duvar görülmektedir.Yapı üzerine sonradan yapılan eklentilerle oldukça tahrip edilmiş olmakla birlikte 2010 yılında Yozgat turizmine kazandırılmak için temizlik kazıları başlatılmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Termal Turizm Merkezi ilan edilmiş olup, birçok hastalığa iyi gelen şifalı sulara sahip bir kaplıca merkezidir. Sonrasın da Yozgat şehir merkezine geçiyor ve müze ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. 1871 yılıyla alınmıştır.1979 yılında ise kamulaştırılmış olup, geniş çaplı bir restorasyon döneminden geçen konak, 1985 yılında müze olarak hizmete girmiştir.
Müzede arkeolojik ve etnografik eserler bölümleri bulunuyor. Etnografik bölümde 2800’den fazla eser var. Yöresel kıyafetler, kullanılan mutfak eşyaları, kilimler, el yazmaları, ahşap malzemeler, silahlar ve halı dokumaları koleksiyonu oluşturan parçalar arasında.Arkeolojik eserlerin sergilendiği bölüm de zengin bir koleksiyona sahiptir.
1640’tan fazla arkeolojik eser arasında heykeltıraşlar, pişmiş toprak lahitler, mezar buluntuları, tabletler, sikkeler ve mühürler bulunuyor.Tamamlanan programımız sonrasında öğle yemeğimizi almak üzere serbest zaman veriyor ve belirlenen saatte buluşup geri dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak birbaşka TeknikTur programında görüşmek üzere vedalaşıyoruz.
Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
*Lüks Araç İle Ulaşım
*Araç İçi İkramlar ( Günde 1 Defa ½ Su Ve Sıcak Soğuk İçecek Servisi)
*4 Gece Yarım Pansiyon Otel Konaklaması ( 4 Sabah Kahvaltısı + 4 Akşam Yemeği)
*Seyahat Sigortası
*Rehberlik Hizmeti
Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
*Müze Ve Ören Yeri Girişleri
*Tüm Öğle Yemekleri
*Tüm Özel Harcamalar
Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu
İki Kişilik Odada Kişi Başı | Tek Kişilik Oda | 6-11.99 Yaş | 0-5.99 Yaş |
1350 TL | 1650 TL | 2 YETİŞKİN YANINDA1050 TL | 2 YETİŞKİN YANINDA600 TL |
Teknik Tur ile Anadolu Rüyası Turu